Lliurament del XV Premi de Periodisme Solidari Memorail Joan Gomis: La cultura de pau i l’aigua com a bé comù


En aquesta XV edició del Memorial Joan Gomis s’ha premiat en la modalitat d’obra periodística,  l’obra audiovisual “Teixint fils d’emocions”, un documental de l’Associació de Periodisme Fora de Quadre , que retrata el projecte “Teixint fils d’emocions i cohesió social” realitzat en el curs acadèmic 2018/2019 a l’Escola Ciutat Comtal de Barcelona, com a part del projecte “Barcelona conviu. Pràctiques de cultura de pau”, de l’Escola Cultura de Pau de la UAB, aquest projecte utilitza com a fil conductor per a fomentar l’educació per a la pau la metodologia  TFE  (Teixint fils d’emocions) de la Associació Teixint Fils d’Emocions.

L’acte de cerimònia es va celebrar el dia dilluns 15 de març de 2021 en el Col·legi de Periodistes de Catalunya i va comptar amb la participació de les persones premiades i d’un nombre reduït de representants de les entitats organitzadores.

Representants de la ECP, Fora de Quadre i de l’Associació Teixint fils d’emocions en el lliurament del premi Joan Gomis

En la categoria de trajectòria periodística, ha estat premiat Sed de agua, sed de vida, projecte de Jairo Marcos i Mª Ángeles Fernández, una aposta original i ambiciosa que ha recorregut més de 12 països amb l’aigua com a eix transversal.

Pots veure la retransmissió de l’esdeveniment en aquest enllaç:

Font: Justícia i Pau Barcelona

El Premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis es convoca per a mantenir viva la memòria de Joan Gomis i el seu exemple de compromís a favor de la pau, els drets humans i l’eliminació de la pobresa, l’exclusió social i les desigualtats. Aquesta tasca la va desenvolupar com a dirigent i promotor de diverses iniciatives cíviques i associacions, especialment en la presidència de Justícia i Pau. També a través dels seus llibres i col·laboracions amb mitjans.

Joan Gomis va ser un gran promotor i divulgador del paper de les ONG com a nova manera de fer política apartidista i independent i, al mateix temps, va ser un referent a Barcelona en la lluita a favor dels drets humans, l’erradicació de la pobresa, la solidaritat, la cultura de pau i el desenvolupament.

Coneix més sobre aquest premi en la web: Justícia i Pau


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *