Lliurament del XV Premi de Periodisme Solidari Memorail Joan Gomis: La cultura de pau i l’aigua com a bé comù


En aquesta XV edició del Memorial Joan Gomis s’ha premiat en la modalitat d’obra periodística,  l’obra audiovisual “Teixint fils d’emocions”, un documental de l’Associació de Periodisme Fora de Quadre , que retrata el projecte “Teixint fils d’emocions i cohesió social” realitzat en el curs acadèmic 2018/2019 a l’Escola Ciutat Comtal de Barcelona, com a part del projecte “Barcelona conviu. Pràctiques de cultura de pau”, de l’Escola Cultura de Pau de la UAB, aquest projecte utilitza com a fil conductor per a fomentar l’educació per a la pau la metodologia  TFE  (Teixint fils d’emocions) de la Associació Teixint Fils d’Emocions.

L’acte de cerimònia es va celebrar el dia dilluns 15 de març de 2021 en el Col·legi de Periodistes de Catalunya i va comptar amb la participació de les persones premiades i d’un nombre reduït de representants de les entitats organitzadores.

Continue reading “Lliurament del XV Premi de Periodisme Solidari Memorail Joan Gomis: La cultura de pau i l’aigua com a bé comù”

Finaliza Módulo I de la formación online “TFEPA” con una excelente participación de maestras y líderes comunitarias de Cataluña y Honduras.

La formación “Tejiendo hilos de emociones, paz y arte” ha generado un espacio de encuentro entre maestras y líderes comunitarios de Cataluña y Honduras, dando lugar al intercambio cultural y transcultural, a compartir conocimientos y experiencias así como al aprendizaje mutuo y la comprensión desde una mirada global. Este proyecto es una gran oportunidad para tejer sinergias desde ambos lados del Atlántico.

Continue reading “Finaliza Módulo I de la formación online “TFEPA” con una excelente participación de maestras y líderes comunitarias de Cataluña y Honduras.”

Inauguración de la formación “Tejiendo hilos de emociones, paz y arte” Barcelona-Honduras

El día viernes 08 de enero, se realizó la sesión de presentación de la formación “Tejiendo hilos de emociones, paz y arte”, dirigida a docentes y líderes comunitarios de Cataluña y Honduras, la cual se realizará durante el primer semestre del año 2021, de forma virtual.

Continue reading “Inauguración de la formación “Tejiendo hilos de emociones, paz y arte” Barcelona-Honduras”

Documental “Teixint fils d’emocions” recibe el premio Joan Gomis 2020

La obra periodística premiada ha sido “Teixint fils d’emocions”, documental realizado por la asociación Periodisme Fora de Quadre, en el marco de una iniciativa impulsada por l’Escola Cultura de Pau de la UAB, sobre un proyecto llevado a cabo en la Escuela Ciutat Comtal con el objetivo de construir una comunidad educativa de paz.

Continue reading “Documental “Teixint fils d’emocions” recibe el premio Joan Gomis 2020”

Exposició nens i nenes de pau – galeria de fotos i vídeo

L’exposició Nens de pau és una mostra de les obres artístiques dels infants de l’escola Ciutat Comtal productes de l’experiència pedagògica Teixint fils d’emocions, que forma part de la promoció de pràctiques comunitàries del Projecte “Barcelona Conviu” que es realitza gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Continue reading “Exposició nens i nenes de pau – galeria de fotos i vídeo”

Inauguración de “Somriure18: Derechos y Deberes – Exposición de Arpilleras educativas y mujeres de Cataluña, País Vasco y Honduras”

Pulsa aquí para ver vídeo🎬👀

La inauguración de la exposición “Arpilleras educativas y mujeres de Cataluña, el País Vasco y Honduras – Sonrisa 18” tuvo lugar en la Biblioteca M. Serra y Moret de Pineda de Mar, el día 18 de octubre de 2018, con una gran acogida y participación por parte del público que se hizo presente durante la jornada.

Continue reading “Inauguración de “Somriure18: Derechos y Deberes – Exposición de Arpilleras educativas y mujeres de Cataluña, País Vasco y Honduras””

Teixint Fils d’Emocions a l’escola Ciutat Comtal (Vallbona, Barcelona)

El dimecres 3 d’octubre de 2018 iniciem el projecte Teixint Fils d’Emocions al barri de Vallbona, a la zona nord de Barcelona. Comencem la primera sessió de formació amb l’equip de mestres de l’escola donant-los eines per introduir activitats de provenció a l’aula.

Esperem que durant aquest mes i fins la primera trobada les practiquin amb els grups d’infants.

Aquesta activitat forma part del projecte “Barcelona Conviu. Pràctiques de cultura de pau des de la capacitació de professionals d’atenció a la comunitat”  realitzat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.