Entitats

El projecte Dones, Pau i Seguretat neix de la col·laboració entre l’Escola Cultura de Pau i la Lliga dels Drets dels Pobles i té com a objectiu donar a conèixer l’agenda dones, pau i seguretat per promoure la seva plena implementació i sensibilitzar sobre la seva importància per a la construcció d’una pau sostenible i inclusiva.

Escola de Cultura de Pau

L’Escola de Cultura de Pau (ECP) és una institució acadèmica d’investigació per a la pau de la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser creada el 1999 amb l’objectiu de promoure la cultura de pau a través d’activitats d’investigació, diplomàcia paral·lela, formació i sensibilització. Els seus principals àmbits de treball inclouen l’anàlisi de conflictes, processos de pau, gènere pau i seguretat, drets humans i justícia transicional i educació per a la pau.

Els àmbits d’acció de l’Escola de Cultura de Pau són:

 • Recerca. Les àrees d’investigació de l’ECP inclouen els conflictes armats i les crisis sociopolítiques, els processos de pau, els drets humans i la justícia transicional, gènere, pau i seguretat i educació per a la pau.
 • Diplomàcia paral·lela. L’ECP promou el diàleg i la transformació de conflictes a través d’iniciatives de diplomàcia paral·lela, incloent tasques de facilitació amb actors armats.
 • Serveis de consultoria. L’ECP porta a terme serveis de consultoria per a institucions locals i internacionals.
 • Educació i formació. El personal investigador de l’ECP imparteix classes en cursos de grau i postgrau en universitats catalanes, incloent la Diplomatura en Cultura de Pau, el títol de postgrau que la pròpia ECP ofereix a la Universitat Autònoma de Barcelona. Així mateix, s’ofereixen classes i tallers en temes específics, entre ells l’educació en i per al conflicte i la sensibilitat al conflicte.
 • Sensibilització. Les iniciatives de l’ECP en matèria de sensibilització inclouen activitats dirigides a la societat catalana i espanyola, entre elles col·laboracions amb mitjans de comunicació.

Lliga dels Drets dels Pobles

La Lliga dels Drets dels Pobles és una organització no governamental nascuda l’any 1977 a Sabadell, que té com a objectius el reconeixement dels drets dels pobles, el foment de la cultura de la pau i la transformació social, integrant en les seves actuacions la perspectiva de gènere. Actua mitjançant la denúncia, la sensibilització i la recerca.

Té una llarga trajectòria en projectes d’educació per al desenvolupament i de cooperació realitzats gràcies a la tasca del seu equip professional amb el recolzament del voluntariat i el treball en xarxa amb altres entitats.

La Lliga desenvolupa bona part de les seves activitats a Catalunya, però també treballa en els següents àmbits geogràfics: Federació Russa (especialment Caucas Nord), República Democràtica del Congo i Perú (selva Amazònica).

Com treballem?

 • Participant en la construcció d’un nou ordre fonamentat en la justícia global
 • Denunciant les causes de les injustícies que pateixen els pobles més vulnerables
 • Sensibilitzant l’opinió pública envers aquestes problemàtiques
 • Informant i incidint sobre conflictes oblidats i promovent la construcció de la pau
 • Fomentant la formació crítica de les persones
 • Promovent la formació política bàsica com a contribució a la regeneració permanent de la democràcia
 • Establint projectes de cooperació al desenvolupament que fomentin els lligams entre els pobles