Motivació

La metodologia socio-afectiva del projecte interdisciplinari “Arpilleras” proposa una sèrie de fases a través de les quals es van introduint activitats que permeten a les i els participants elaborar les seves pròpies històries personals i creacions artístiques, al seu torn aquest procés brinda eines per fomentar la convivència i la cultura de pau.

La fase de motivació ajuda als nois i noies a comprendre realitats i cultures diferents. En aquesta fase aprofundim en els orígens de les arpilleres per ajudar a saber com altres pobles del món han  expressat la seva història a través de teles i fils i han transformat conflictes a través de l’art.

També indaguem sobre com el nostre entorn cultural també hi ha artistes que fan servir altres tècniques aportades pel seu art per transformar emocions i resolució de conflictes.

I ens preparem per apropar-nos als nostres propis conflictes personals, socials i polítics a partir de l’expressió artística. Aquest és el repte.

ACTIVITATS DE MOTIVACIÓ

  • Busquem informació de la Violeta Parra i fem un taller per conèixer la seva biografia i la seva obra artística.
  • Comencem fent titelles i personatges que ens motivin a  crear noves històries i narratives. 
  • Organitzem una comissióde periodistes per fer fotos i entrevistes de tot el que viurem en aquest projecte per fer-ne un vídeo o altres materials de difusió.
  • Parlem de què és la creativitat i ens adonem que tots i totes la podem desenovlupar.
  • Vídeo Como alitas de chincol història sobre la creació d’arpilleres a Xile. Font Youtube: Vivienne Barry
  • Vídeo Cómo hacer un calcetín marioneta. Font Youtube: Con mis hijos
  • Video: Una arpillerista que es diu Pepi acompanya el procés creatiu de l’elaboració d’una arpillera en Escola Sant Pau-Sant Pol de Mar (Maresme). Explica el seu testimoni com a dona i arpillerista. Font Youtube Canal de Neus Bartrolí
  • Vídeo Testimoni de arpilleristas: L’arpillerista Pepi i la cosidora Maite ens van una valoració dels aprenentatges que estan experiementant en l’acompanyament de la creació de les arpilleres i les històries que tot cosint expliquent els nois i noies del cicle superior de l’Escola Sant Pau de Sant Pol de Mar. Març 2013. Font Youtube Canal de Neus Bartrolí
  • Vídeo El jabon. Creatividad y posibilidades   Font Youtube: Gastón Mayoral – Coaching