Teixint fils d’emocions és un projecte que busca crear espais de diàleg i experimentació entre el professorat per empoderar-lo en l’ús d’una metodologia que, des de l’art, l’escolta i la transversalitat curricular, li faciliti construir models de relacions, de comunicació i de formes d’organització no violentes a l’aula.
A través de combinar la formació de mestres amb l’aplicació pràctica d’un projecte a l’aula, Teixint Fils d’Emocions activa un procés de cohesió social, creativitat i conflicte que aconsegueix transformar escoles i comunitats.
Us ho expliquem amb detall i brevetat a través de l’experiència de l’escola Ciutat Comtal, recollida en aquest vídeo.
Aquest projecte, liderat per Neus Bartrolí i Marina Caireta, està impulsat per un equip de dones convençudes de la necessitat d’educar per la cultura de pau i de la força de l’art com a eina per fer-ho.
Des de l’ECP de la UAB impulsem aquesta metodologia convençudes de la seva profunditat i impacte. Agraïm a la Neus Bartrolí, creadora de la metodologia de Teixint Fils d’Emocions, la generositat i dedicació amb que comparteix aquest projecte.
“Les arpilleres són una tècnica tèxtil que, com a eina de denúncia i afrontament s’utilitzen per primera vegada a Xile. A el conèixer aquesta eina em vaig quedar prendada de com les dones resignificaban les robes de les víctimes, utilitzant-les per cosir i expressar el dolor que sentien per la desaparició forçada dels seus familiars … A partir d’aquí, alguna cosa es va començar a gestar dins meu i va fer possible que em preguntarà quan ia quina hora podem escoltar les emocions dels nens i nenes? … I vaig pensar: per què no es pot cosir a les escoles de Catalunya? I avui s’ha convertit en una proposta d’educació per a la pau”. Neus Bartrolí, creadora de la metodologia TFE.
NOTÍCIES